Питання відставки Авакова зависло між будівлями Верховної Ради, — Андрій Осадчук

Питання відставки Авакова зависло між будівлями Верховної Ради, — Андрій Осадчук

Коротко:

Сьогодні правоохоронний комітет ВР через штучні бюрократичні перепони не зміг розглянути постанову «Голосу» про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Розгляд відбудеться наступного тижня.

Детально:

Депутати фракції «Голосу» сьогодні закликали правоохоронний комітет винести на розгляд парламенту проект постанови про звільнення міністра Авакова.

Виявилося, що проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ за 6 днів так і не дійшов до комітету. Відповідно, розглянути його не змогли.

До того ж окремі члени комітету заявили, що це питання не настільки нагальне та важливе, аби включити його до порядку денного найближчого тижня роботи Верховної Ради.

Пряма мова Андрія Осадчука, народного депутата фракції «Голосу», першого заступника голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— У нашій нібито діджиталізованій державі документ про відставку міністра не зміг за 6 днів подолати відстань у 200 метрів — від будівлі парламенту до будівлі комітетів. Ми з колегами готові самотужки віднести його хоч завтра.

Дивує, як правоохоронний комітет розставляє свої пріоритети. Сьогодні члени комітету внесли до порядку денного сесії низку законопроектів про COVID-19, які, взагалі-то, мали б розглядати ще три місяці тому. Та, мабуть, ці три місяці знадобилися для того, щоб занести тексти проектів на Садову вулицю, де працюють комітети ВР.

На комітеті лунало, що є питання «більш важливі та актуальні», ніж питання відставки міністра МВС. Та, нагадаю, сьогодні в Україні відкриті 5 тисяч кримінальних справ щодо свавілля поліцейських. Ми маємо зробити все, що від нас залежить, аби припинити це та провести реформу поліції. Поліція має захищати, а не катувати та гвалтувати!

Підписуйся на нашi

ще новини