«План дій» від Кравчука: «Голос» вимагає пояснень

«План дій» від Кравчука: «Голос» вимагає пояснень

Комітет ВР з питань організації держвлади і містобудування затягує з рішенням викликати Леоніда Кравчука, голову української делегації у Тристоронній контактній групі. Він має пояснити депутатам самодіяльний «план дій», за яким місцеві вибори на Донбасі хочуть проводити вже за кілька місяців.

Хоча депутати подали спільний лист до голови Комітету ще 11 листопада, Кравчука досі не запросили на засідання.

Громадськість має знати, що насправді означає «план дій», і «Голос» вимагає від Кравчука пояснень. Депутат «Голосу» Роман Лозинський збирає до нього питання від депутатів, після чого голова Комітету скерує Кравчуку запрошення.

Депутати мають бути залучені до цього процесу, адже вони можуть побачити, де члени ТКГ підійшли до червоних ліній.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Чому план Кравчука — це фарс? Тому що призначення виборів — це питання повноважень парламенту, а не особистих мрій Леоніда Кравчука. І абсурд в тому, що так званий «план дій» досі невідомий навіть профільному комітету, а голова делегації в ТКГ вже робить заяви про вибори 31 березня.

Такі заяви небезпечні, і ми як народні депутати мусимо реагувати. «Голос» дотисне, щоб Кравчук відповів перед депутатами, що означає його необережна заява.

Підписуйся на нашi

ще новини