Почали навесні і роботи тривають досі, — Зоя Ярош про підготовку Києва до опалювального сезону

Почали навесні і роботи тривають досі, — Зоя Ярош про підготовку Києва до опалювального сезону

Київ вчасно почав підготовку до опалювального сезону і вона вже на етапі завершення. Про це повідомила депутатка столичної міськради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Київ почав підготовку до опалювального сезону ще з весни, як це і має бути. Київська міська рада ухвалила низку рішень, серед яких затвердження енергетичної стратегії столиці на найближчі роки. Також було ухвалене рішення про збільшення статутного капіталу КП «Київтеплоенерго», щоб закупити шість когенераційних установок.

Це такі міні-ТЕС, які будуть працювати на газу і виробляти одночасно і тепло, і електроенергію. Їх розташують в різних частинах найбільш густонаселених районах міста, вони працюватимуть і при відключені електрики і в нормальному режимі забезпечувати підвищену потребу Києва», — розповіла депутатка Київради.

За словами Зої Ярош, також КП «Київтеплоенерго» працює над перевіркою усіх мереж до старту опалювального сезону.

«Це і гідравлічні випробування і інша підготовка. Вже зараз все виконано майже 90%. Йдеться про 1400 центральних теплових пунктів і близько 1500 індивідуальних теплових пунктів, які готуються до зими. Триває реконструкція тепломагістралі на Подолі», — додала представниця «Голосу».

При цьому для містян продовжує діяти програма енергоефективності, аби полегшити наслідки відключень електрики взимку.

«З 2022 року діє програма компенсації багатоквартирним будинкам встановлення альтернативних джерел енергії. Я закликаю усіх нею скористатись. Це допоможе забезпечити роботу насосів на тепло і ліфтів у випадку відключень електрики», — наголосила політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини