Податки, пенсії та гроші з офшорів: «Голос» знає, як вирішити головні економічні проблеми українців, — Кіра Рудик

Податки, пенсії та гроші з офшорів: «Голос» знає, як вирішити головні економічні проблеми українців, — Кіра Рудик

Уряд не може все більше і більше залазити в борги, які повертатимуть наступні покоління українців. Партія «Голос» знає, де державі взяти гроші — ці кроки зафіксовані в Економічному плані партії. Мораторій на перевірки бізнесу, податкова реформа та повернення грошей з офшорів — це допоможе вирішити проблеми українців з грошима, які накопичувалися десятиліттями.

Пряма мова

Кіра Рудик, голова партії «Голос», народна депутатка:

— Від Львова до Маріуполя у людей проблеми одні й ті ж самі. Дуже велика загроза — пандемія. Але більшість проблем — економічного характеру.

Гарна новина в тому, що ми знаємо про ці проблеми і зібрали системні рішення для їхнього вирішення в Економічній частині Національного плану «Голосу» на 2021 рік. Тому ми можемо конструктивно і професійно підходити до задач — яким чином профінансувати реальні потреби громадян, не збільшуючи податки. Що саме ми пропонуємо в Економічному плані «Голосу» на 2021 рік?

Перше — мораторій на перевірки бізнесу. По всій Україні підприємці скаржаться, що до них приходять з перевірками у час, як люди намагаються вижити в умовах карантину. Мораторій, який за ініціативи партії «Голос» був запроваджений у 2020 році, зупинив понад 6 тисяч перевірок. І водночас приніс додаткових 50 мільярдів гривень до бюджету. Це — яскраве свідчення того, що держава виграє, коли гроші залишаються у касах підприємців, а не осідають у кишенях інспекторів. Тому ми закликаємо продовжити мораторій на перевірки бізнесу.

Друге — податкова реформа. Ми маємо покласти край зарплатам у конвертах. Ми переконані, що лише через зниження податків на працю дозволить вивести з тіні значну частину заробітних плат. Водночас ми пропонуємо щонайменше 2% від податків, сплачених із зарплат, направляти на персональні пенсійні рахунки. Тобто, одночасно ми впроваджуємо нарешті накопичувальну пенсійну реформу.

Третє — повернути гроші з офшорів. Для цього ми пропонуємо провести амністію капіталів. Що ж це означає? Бізнес, який виводив гроші в офшори, зможе легалізувати ці кошти, і партія «Голос» вже зареєструвала відповідний законопроєкт №5154-1. Для чого ми пропонуємо використати ці гроші? Щоб перекрити дефіцит Пенсійного фонду та для екологічного фонду. Тому що екологія — це здоров’я наших громадян, які витрачають понад 13 мільярдів гривень у рік на лікування захворювань, пов’язаних із поганою екологією. І ми маємо терміново це змінити. Партія «Голос» знає, як це зробити.

Підписуйся на нашi

ще новини