Податкові пільги для бізнесу треба продовжити: законопроєкт «Голосу»

Податкові пільги для бізнесу треба продовжити: законопроєкт «Голосу»

Коротко: До кінця січня 2021 року малий бізнес потрібно звільнити від сплати ЄСВ, а місцевій владі — дозволити самостійно зменшувати ставки місцевих податків у наступному році, як це було і у 2020-му. Відповідний законопроєкт №4423 зареєстрували депутати «Голосу».

Докладно: «Карантин вихідного дня» від уряду вже сильно вдарив по бізнесу, зокрема по ресторанах та кафе, ТРЦ, фітнес-залах та кінотеатрах. Тепер потрібно якомога швидше пом’якшити для бізнесу наслідки карантину та допомогти йому вижити.

Законопроєкт «Голосу» дозволить звільнити бізнес від сплати ЄСВ за два місяці — до кінця січня 2021 року. А також продовжує можливість для місцевої влади давати пільги для місцевого бізнесу. Наприклад, зменшити єдиний податок, податок на нерухомість чи плату за землю.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Вісім тисяч гривень одноразової допомоги — це, звичайно, краще за нуль. Але навіть для цього ще треба розробити підзаконні акти уряду та чіткі механізми надання допомоги. Тому ми пропонуємо ще кілька кроків, які дозволять підтримати підприємців вже зараз. Бо якщо ми не надамо швидку допомогу бізнесу, локдаун в економіці настане і без рішень Уряду.

Підписуйся на нашi

ще новини