Поліцейським вигадали чергову «корупційну годівничку», — Олександра Устінова

Поліцейським вигадали чергову «корупційну годівничку», — Олександра Устінова

Депутати хочуть штрафувати бізнес від 17 до 51 тисяч гривень за «перешкоджання перевірки» приміщень поліцейськими чи пожежниками. Саме це пропонує законопроєкт № 3931, який підтримав правоохоронний комітет ВРУ, і який виноситься до парламенту на голосування.

Такий законопроєкт стане черговою корупційною годівничкою для поліцейських.

Пряма мова Олександри Устінової, депутатки партії «Голос», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Цей законопроєкт не має нічого спільного з пожежною безпекою, а є виключно черговою корупційною годівничкою для поліції. Спочатку українських підприємців посадили на карантин, а тепер тих, хто вижив, вирішили добити поборами.

Якби законопроєкт створювався саме для покращення протипожежної безпеки, то першочергово піднімали б штрафи за порушення чи невиконання приписів. Законопроєкт же передбачає залишити штрафи за порушення пожежної безпеки чи невиконання приписів ДСНС на рівні 170 гривень, водночас піднімаючи штраф, який можуть накладати саме поліцейські, за недопущення до приміщення в 100 разів — до 17 тисяч гривень і більше.

Поняття «перешкоджання перевірки» виписано у тексті настільки розмито, що під ним поліцейські можуть вважати все, що завгодно: закриті двері в неробочий час, коли завітала перевірка, слизькі сходи біля входу в будівлю чи позаплановий візит.

До того ж, якщо на думку поліцейських, ви перешкоджаєте їм у проведенні перевірки, проти вас можуть застосувати адміністративне покарання: закувати в наручники та затримати на три години.

Підписуйся на нашi

ще новини