Політична криза в Україні розгортається на повну, — Кіра Рудик

Політична криза в Україні розгортається на повну, — Кіра Рудик

Парламентська монобільшість, яка утворилась завдяки великому кредиту довіри українського народу, вже фактично не існує. Фракція президентської партії розпалась на окремі групи, а провладні ініціативи не отримують необхідної підтримки у Верховній Раді. Сьогодні можна констатувати загострення політичної кризи в державі, адже команда президента тепер має ще менше інтересу до реальних проблем громадян й все більше уваги приділяє внутрішнім політичним розбіркам, вважає голова партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Сьогодні влада всіма силами намагається повернути свій вплив у парламенті. Вони не мають необхідних для просування своїх популістичних ініціатив голосів. Водночас, президент, попри обіцянку не балотуватись на другий термін, абсолютно точно зайшов в нову передвиборчу кампанію. Ми це побачили ще 1 грудня, коли він виступав перед Верховною Радою, і замість того, щоб звітувати про зроблене, озвучував численні нові «геніальні» ідеї.

Звичайно, більшість «слуг народу» вже дуже чітко розуміють, що обратися разом з президентом до нової монобільшості не вдасться, тому що такої довіри до Зеленського, як раніше, вже немає. Тому колишні представники президентської команди намагаються перегрупуватися», — наголосила Кіра Рудик.

А от «неугодних» влада все ще сподівається змусити мовчати. Наступного тижня Верховна Рада нарешті розпочинає роботу, але що буде в порядку денному, досі невідомо. Можна констатувати, додає народна депутатка, що в державі вже давно вирують як мінімум чотири кризи. Це безпекова, медична, енергетична (хоч влада і думає, що весна прийде і все вирішиться само собою) та економічна. Але сьогодні додається ще й п’ята — політична криза, яка розгортається на повну.

Підписуйся на нашi

ще новини