Політичні обіцянки союзників мають стати зброєю у руках наших солдатів, — Кіра Рудик

Політичні обіцянки союзників мають стати зброєю у руках наших солдатів, — Кіра Рудик

Заяви деяких-країн партнерів про готовність відправити до України свої контингенти свідчать про певну зміну наративів. Але Україна продовжує наголошувати, що для відсічі агресії нам, перш за все, потрібна зброя і якомога швидше. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Поступово наративи змінюються і ще пів року тому заяви про можливість відправки контингенту до України звучали би дико, зараз ми чуємо таке не вперше. Як на мене, такими заявами політики зміщують «червоні лінії» і показують, що вони готові йти далі. Хоча наш аргумент завжди один: не треба направляти контингенти, просто дайте нам зброю і ми все зробимо самі», — зауважує політикиня.

При цьому, за словами Кіри Рудик, Україна має максимально для себе використати таку зміну підходів партнерів.

«Заяви про можливість відправки контингенту ми маємо використовувати в своїх інтересах і говорити, що якщо в нас буде та зброя, яку ми просимо, в потрібній кількості і тоді, коли вона нам треба (а не через роки), то вам не треба буде відправляти своїх вояків. Ми розуміємо, що таке геополітика і що кожна країна бореться, перш за все, за свої інтереси, але ми би дуже хотіли, щоб політичні обіцянки і заяви партнерів ставали зброєю в руках наших солдатів набагато швидше, ніж це відбувається зараз», — наголошує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини