Політика непрозорості влади — загроза нацбезпеці. «Голос» ініціює узгодження плану дій України по Донбасу з парламентом

Політика непрозорості влади — загроза нацбезпеці. «Голос» ініціює узгодження плану дій України по Донбасу з парламентом

Влада продовжує політику непрозорості в усьому, що стосується Донбасу. Рішення приймаються закрито в Офісі Президента, а необхідність узгодити позицію держави з парламентом — ігнорується. Сьогодні провалено чергову спробу запросити до Верховної Ради для пояснень голову української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука.

Така політика є загрозою національній безпеці України. Партія «Голос» закликає Президента, уряд, РНБО, СБУ, ЦВК і ТКГ узгодити між собою та з парламентом єдиний план дій з деокупації і виборів на Донбасі.

Народний депутат України від «Голосу» Роман Лозинський скерував офіційні запити щодо оприлюднення позицій і наявних планів, узгодження спільних планів і координацію дій по безпековому аспекту, виборах та всіх інших аспектах перемовин.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Щойно депутати президентської партії разом з представниками ОПЗЖ у комітеті Верховної Ради з організації державної влади вчергове провалили вимогу колег викликати для пояснень Леоніда Кравчука. Тобто профільні комітети парламенту з питань національної безпеки, з питань організації державної влади залишаються не поінформованими про дії ТКГ від імені України. Це — абсолютний абсурд.

Схоже, що на Банковій та у президентській партії не в курсі, що таке парламентсько-президентська республіка. Але я нагадаю: це коли жодні важливі рішення чи домовленості неможливі потайки від парламенту.

Тому запрошення Кравчука було першим кроком. Але, як бачимо, цього недостатньо. І нам потрібно засідання, — якщо така буде необхідність, то, можливо, і закрите, — за участі представників Президента, уряду, РНБО, СБУ, ЦВК і ТКГ і профільних комітетів парламенту, які мають узгодити спільні позиції і дії.

План дій має бути єдиним, спрямованим на захист інтересів України, без імпровізацій і політичного протиборства. Зокрема, не можна допустити чергових провокацій про вибори там, де 6 років не було нічого українського, лише чобіт окупанта і тотальна пропаганда.

Підписуйся на нашi

ще новини