Поширення проросійських наративів на Заході — в тому числі наслідок наших недопрацювань, — Андрій Осадчук

Поширення проросійських наративів на Заході — в тому числі наслідок наших недопрацювань, — Андрій Осадчук

Аби нівелювати свої воєнні злочини, росія поширює у світі наративи в стилі «мальчікі нє вінавати» чи «це війна путіна». І на Заході багато тих, хто радо це сприймає, тому Україні слід також ще більше зосередитись на протидії в інформаційному полі. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Один з базових наративів фсб, який вони почали просувати з травня 2022 року, — що «обидві сторони страждають» і «прастиє мальчікі не вінавати». Це сталось після того, як світ побачив жахи Бучі. Вже тоді росія почала зрівнювати жертву і агресора, розказувати, що «всєм расєянам тяжело», «нашим солдатам тяжело», «війна путіна, а не росії». Потім це підхопила російськака «ліберальна опозиція» і несе досі. Все це спрямоване на одне — на применшення рівня злочину і жахіття, яке чинить рф», — пояснює народний депутат.

Західна аудиторія слабка до таких наративів. Тож для того, щоб показувати реальні злочини рф Україні слід докласти суттєвих зусиль.

«У західному світі дуже багато ліваків, які не зовсім усвідомлюють причинно-наслідкових звʼзяків. Вони за мир у світі і вважають, що справді прості росіяни страждають. І все це сигнал для нас, що ми не допрацьовували і не допрацьовуємо на Заході та їх аудиторії. Захід величезний, Північна Америка величезна. Там треба мати постійно свій голос на всіх рівнях, який буде гучнішим за російський», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини