Поставки систем Patriot цілком реалістичні, Україна завоювала право їх отримати, — Андрій Осадчук

Поставки систем Patriot цілком реалістичні, Україна завоювала право їх отримати, — Андрій Осадчук

Західні партнери і надалі посилюватимуть українські сили протиповітряної оборони. Мова може йти навіть про надання американської системи Patriot, адже союзники добре розуміють наші потреби і добре бачать високі результати використання західної зброї ЗСУ. Таку думку озвучив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Прекрасно, що союзники йдуть з нами в унісон, вони розуміють, що нам потрібні щоденні величезні ресурси ППО. Наскільки мені відомо, нам будуть поставляти це обладнання і надалі більше і більше. І що ще більш надихає (і це коментував міністр закордонних справ України), ми ведемо активно переговори щодо систем Patriot. Це складна американська система ППО, напевне, найкраща, яка існує у світі. Так, там є купа обмежень і застережень, як від НАТО, так і США, вони всі дуже обережно ставляться до таких зразків зброї, але ми вже пройшли величезний шлях, завойовуючи довіру союзників, і як на мене, доступ ЗСУ до Patriot це не моє бажання, а реальна перспектива», — коментує народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, наші партнери чудово розуміють, що максимально захистити Україну від московських ракет — набагато вигідніше, ніж потім постійно довго і дорого відновлювати знищене.

«Набагато ефективніше і дешевше максимально розвивати здатність України захищати небо, надаючи кращі зразки ППО, ніж потім збирати всім світом гроші на відновлення інфраструктури, енергетики тощо. І зараз ми бачимо, що навіть не з кожним місяцем, з кожним тижнем спроможності української протиповітряної оборони ростуть і досягають надзвичайно високого рівня. Відбиття масованих атак — промовистий тому доказ. Вже зараз коефіцієнт збиття, напевне найкращий в світовій історії за останні десятиліття», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини