Поступове підвищення тарифів має супроводжуватись субсидіюванням, — Інна Совсун

Поступове підвищення тарифів має супроводжуватись субсидіюванням, — Інна Совсун

Оскільки теперішній тариф на комірне не покриває навіть виробництва послуг, то доведеться підвищувати тарифи, інакше система просто занепаде. Однак це підвищення має бути зваженим і супроводжуватись субсидіями для тих, хто їх потребує. На цьому наголошує народна депутатка, заступниця голови партії «Голос», членкиня комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Залишати тарифи замороженими — простіше для окремих категорій громадян, бо ми розуміємо складну фінансову ситуацію і те, що платити за підвищеними тарифами буде складно. Але проблема в тому, що якщо ми залишаємо занижений тариф, то в системі не вистачає грошей на ремонт, підтримання системи і її розвиток.

Сьогоднішній тариф навіть не покриває собівартість послуги і якщо ми далі зберігатимемо заморожений тариф, то система буде рухатись тільки у напрямку колапсу», — констатує народна депутатка.

З словами Інни Совсун, субсидіювання вразливих верств населення допоможе стабілізувати ситуацію з тарифами.

«Варто поступово підвищувати тарифи, при цьому важливо гарантувати, що найменш забезпечені верстви споживачів будуть отримувати належний обсяг субсидій чи інших допомог. Сподіваюсь, що оберуть цей шлях. Тому що варіант субсидійованих тарифів для всіх призведе до занепаду системи, коли в нас не буде ні опалення, ні води», — акцентує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини