Потрібна комунікація з партнерами на всіх рівнях, — Юлія Клименко про дозволи бити західною зброєю по рф

Потрібна комунікація з партнерами на всіх рівнях, — Юлія Клименко про дозволи бити західною зброєю по рф

Україна запізно почала говорити про дозволи застосовувати західну зброю для ударів по російській території, це потрібно було робити від самого початку повномасштабної війни. Але втрачений час можна надолужити активною комунікацією з партнерами на всіх рівнях. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Тема дозволів бити по території рф західною зброєю повинна була звучати з першого дня повномасштабного вторгнення у 2022 році. Коли ми просили спочатку танки, потім винищувачі, паралельно треба було докладати зусиль, щоб отримати ці дозволи. Ми можемо нашкодити російській армії тільки тоді, коли будемо вражати їхні військові склади і бази в глибині їх території. По-іншому цього монстра не задушити», — пояснює народна депутатка.

Щоб надолужити втрачений час, слід докласти більше зусиль у роботі з Заходом і проводити цю роботу на всіх рівнях.

«На жаль, ми втратили два з половиною роки на цьому меседжі, бо стали говорити про нього тільки пів року тому. А це займає час. Багато країн справді не готові давати дозволи на застосування своєї зброї з різних причин: хтось, бо пацифіст, хтось не хоче сваритись з рф через політичні та економічні звʼязки. Але це треба робити і цю комунікацію вести на всіх рівнях», — наголошує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини