Потрібно покращити співпрацю держави та ІТ-компаній, — Кіра Рудик

Потрібно покращити співпрацю держави та ІТ-компаній, — Кіра Рудик

Коротко: Альтернативний законопроєкт «Голосу» №4303-2 про правову концепцію «Дія.City» покращить взаємодію ІТ-компаній та держави.

Його презентувала голова партії «Голос» Кіра Рудик на прес-конференції в УНІАН разом з бізнес-асоціаціями EBA, AmCham, IT Ukraine, UVCA, які допомагалаи у розробці законопроєкту.

Докладніше: Законопроєкт виправляє недоліки основного законопроєкту «Дія.City», який передбачає створення нових регуляторів ІТ-галузі, не до кінця прозору процедуру набуття і втрату статусу члена «Дія City» та обмеження співпраці компаній з ФОПами.

Законопроєкт «Голосу» враховує три ключові пункти, які необхідні для ефективної діяльності IT-компаній.

Перше — заміна жорсткої ролі Мінцифри на прості та зрозумілі правила входу і виходу з правового режиму.

Друге — кожне об'єднання всередині «Дія.City» має бути добровільним і не може бути прописаним у законі.

Третє — законопроєкт дозволить надалі працювати за контрактами ФОП.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос» та ініціаторки законопроєкту:

— Я бачу своїм завданням і зараз, і в майбутньому зробити так, щоб ІТ-галузь розвивалася і показувала хороший результат для нашої країни. За 2019 рік обсяг експорту ІТ-послуг в Україні становив 4,5 мільярди доларів.

До цього обсягу індустрія дійшла за десять років без будь-якого регулювання, і скоріш за все, завдяки його відсутності. Саме тому важливо зберегти існуючу систему співпраці держави та ІТ-компаній, щоб ніщо не заважало розвитку ІТ-галузі.

Підписуйся на нашi

ще новини