Потужна армія у нас є, але ще потрібне професійне військово-політичне управління, — Роман Костенко

Потужна армія у нас є, але ще потрібне професійне військово-політичне управління, — Роман Костенко

Росія активно готується до широкомасштабних провокацій з метою тиску і впливу на Україну. Влада та наші ЗСУ мають бути готовими до загострення ситуації на Сході, а також Півночі і Півдні країни. При цьому головною зброєю агресора сьогодні залишається гібридна. Повномасштабне військове вторгнення матиме непоправні втрати для РФ, і вони це розуміють. Україна з 2014 року звела потужний фундамент для армії, тепер головне — розумне військово-політичне керівництво, вважає секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії «Голос» Роман Костенко.

«З військової точки зору повномасштабне вторгнення на територію нашої держави сьогодні малоймовірне. Це не тільки моя думка, так вважає чимало військових експертів й представники розвідки. Зараз Росія не має сил і засобів для того, щоб це зробити. Коли ми говоримо про 100 тисяч військ, які знаходяться на кордонах, маються на увазі не ударні групи, які готові вступити в бій зразка тих, що ми бачили у фільмах про Другу світову війну.

Ні, це війська, які знаходяться у місцях постійної дислокації. Для того, щоб привести їх у бойову готовність, потрібен певний час. Також їм потрібно забезпечити відповідні логістичні умови, склади з боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами. Зараз наша розвідка не бачить таких складів чи перекидання сил і засобів для того, щоб створити умови у певному напрямку», — наголосив Роман Костенко.

Як мінімум тиждень потрібен для того, щоб перекинути сили і засоби та створити запаси для здійснення наступу. Та варто розуміти, що і залишати Україну в спокої Путін також не планує. Необхідно заручатися надійною підтримкою Заходу й самим бути напоготові, щоб агресор знав — йому не дозволять зробити ані кроку вперед. Потужний фундамент української армії був збудований 2014-го і зараз головне — це розумне військово-політичне керівництво, впевнений Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини