Позиція Обрана — велика небезпека для ЄС, але комунікацію з Угорщиною все одно треба посилювати, — Андрій Осадчук

Позиція Обрана — велика небезпека для ЄС, але комунікацію з Угорщиною все одно треба посилювати, — Андрій Осадчук

Угорський премʼєр Віктор Орбан вирішив грати в свою гру, яка прямо суперечить сутності, цінностям і єдності Європейського Союзу. Однак ці його дії продиктовані серед іншого і слабкою позицією Заходу щодо російської агресії в Україні. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Орбан, заступивши на посаду керівника в Єврораді і відвідавши послідовно Київ і Москву, фактично дає ляпаса всім одночасно, і Україні в тому числі. Він це робить свідомо, адже бачить слабкість західних лідерів і кволі відповіді Європи на російську агресію в Україні, які фактично відкрили дорогу популістам до влади повсюдно.

Орбан грає у свою гру (дуже ризиковану для себе), але це величезна проблема для ЄС і чим далі Євросоюз буде робити вигляд, що нічого драматичного не відбувається, тим гірше буде для самого Союзу. Це дуже складна історія, яка матиме довготривалі наслідки, якщо в Європі не знайдуться сили, які будуть готові змінювати правила гри», — констатує політик.

При цьому Україна має виконувати свою дипломатичну роботу і тримати якісну комунікацію з Угорщиною і головне — з угорцями.

«Україна і попередні десятиліття і, на жаль, останні 26 місяців катастрофічно недопрацьовує свою міжнародну адженду. Навіть в країнах-сусідах, якою є Угорщина. Питання в тому, чи ми допрацьовуємо в Будапешті? Чи є в нас взагалі посол в Угорщині? Відповідь - ні. Тому закидаючи Орбану і Угорщині якусь недружню позицію щодо України, ми маємо працювати на покращення відносин і посилити комунікацію на всіх рівнях», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини