Працюємо над умовами, які чітко розмежують тих, хто працює з агресором, а хто — ні, — Кіра Рудик про вторинні санкції

Працюємо над умовами, які чітко розмежують тих, хто працює з агресором, а хто — ні, — Кіра Рудик про вторинні санкції

Не тільки українці, а й світ мають знати про ті компанії, які досі працюють в росії і підтримують війну проти нашої держави. Для цього є рішення на міжнародному та національному рівнях. Частина з них вже реалізовується, а над рештою потрібно працювати. Так вважає лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Це яскравий приклад того, чому нам потрібно, щоб США та інші країни визнали рф спонсором тероризму. В такому разі запроваджуються так звані «санкції другої руки», тобто обмеження, які накладаються не тільки на певну країну, а й на всіх, хто працює з цією країною. Для Сполучених Штатів визнати росію спонсором тероризму означає для величезної кількості тамтешніх бізнесів опинитись під санкціями другого порядку. Це буде боляче, але це необхідно зробити», — пояснює лідерка «Голосу».

На національному рівні Україна теж має важелі для таких компаній та бізнесів і законодавча база для внутрішніх санкцій є.

«Потрібне маркування таких товарів, щоб люди знали, що це бренд, який підтримує війну і нашого ворога. Друге — додаткове оподаткування для країн, які не відмовилися від бізнесу в росії, щоб це стало для них економічно невигідно. Це також дуже чітко розмежує тих, хто працює з агресором і тих, хто не працює, щоб найменший звʼязок з рф вважався неможливим. Ці процеси зараз йдуть», — наголосила народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини