«Голос» захистить права водіїв електросамокатів та скутерів — зареєстровано законопроект

«Голос» захистить права водіїв електросамокатів та скутерів — зареєстровано законопроект

Народні депутати від фракції «Голосу» внесли до Верховної Ради проект закону, яким пропонується «легалізувати» як учасників дорожнього руху власників персонального легкого електротранспорту: електричних скутерів, cігвеїв, гіробордів, гіроскутерів.

Власники персонального електротранспорту, як і велосипедисти, мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках. Якщо їх немає, пересуватися можна по краю проїжджої частини дороги чи узбіччю.

5.png

5_1.png

Легкий електротранспорт має бути справний, обладнаний світлоповертачами та, якщо це передбачено розробниками, звуковим сигналом. Люди, які керують персональним електротранспортом у темну пору доби чи недостатній видимості зобов’язані мати увімкнену фару або ліхтар. Вони не можуть пересуватися на транспорті у стані алкогольного сп’яніння та під час їзди користуватися мобільними телефонами, тримаючи їх у руці.

samokat 2 (0;00;00;00).png

Ініціаторами законопроекту стали Юлія Клименко, Олександр Горенюк, Наталія Піпа, Галина Васильченко, Соломія Бобровська, Оксана Савчук та Ярослав Юрчишин.

Пряма мова Юлії Клименко, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, першої заступниці голови комітету з питань транспорту та інфраструктури:

— Ми хочемо захистити усіх учасників дорожньго руху. Найперше — користувачів новітньої електротехніки. Врегулювання правил дозволить почувати себе безпечніше і їм, і водіям, які ще не знають, як реагувати на людей на електроколесах, гіроскутерах та електросамокатах.

Підписуйся на нашi

ще новини