Правоохоронний комітет блокує відставку Авакова, — Андрій Осадчук

Правоохоронний комітет блокує відставку Авакова, — Андрій Осадчук

Коротко: Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності відмовився розглянути по суті постанову «Голосу» про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Детально: Комітет з правоохоронної діяльності сьогодні відмовився розглянути по суті постанову «Голосу» про відставку одіозного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Попри те, що проект підписали 55 народних депутатів, — це навіть більше, ніж для конституційного подання, — проект так і не з’явився у порядку денному комітету. Більшість членів комітету віддала перевагу розгляду питання тимчасової спеціальної комісії, присвяченої футболу, а не питанню перебування Авакова на посаді.

«Голос» обурений таким рішенням комітету. Ми закликаємо парламент не ховатися від складного питання і нарешті ухвалити всі необхідні рішення, аби зняти з посади в уряді людину, відповідальну за численні злочини і правопорушення, скоєні українськими правоохоронцями.

Пряма мова Андрія Осадчука, народного депутата фракції «Голосу», першого заступника голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Спочатку постанова про відставку Авакова зависає між будівлями парламенту, тепер її відмовляються розглядати по суті, роблячи вигляд, що є більш важливі питання. Схоже, деяким нашим колегам цікавіше обговорювати футбол, ніж питання персональної відповідальності міністра, який особисто відповідає за катування, згвалтування та побиття людей у поліцейських відділках по всій Україні. Парламент має зупинити поліцейське свавілля. Поліція має захищати, а не катувати. Аваков має піти.

Підписуйся на нашi

ще новини