Президент має пояснити свою стратегію щодо окупованих територій

Президент має пояснити свою стратегію щодо окупованих територій

Депутати фракції «Голосу» сьогодні ввечері на акції «Не допустимо Мінської зради!» передали в Офіс президента свої вимоги до керівництва держави. Якщо в Мінську підпишуть оголошену ініціативу про «Консультативну раду», це стане фактичним визнанням маріонеток Кремля стороною переговорів.

2Z4A9201.jpg

Якщо це станеться, влада посадить Україну за один стіл з посібниками Москви, які вбивають наших воїнів за командами з Кремля. Визнання їх суб'єктами на міжнародній арені, а не маріонетками Путіна — це капітуляція, якої від нас хотіла Росія!

Цього не можна допустити.

Партія «Голос» вимагає від президента України:

1) Озвучити чітку політичну позицію про повну неприпустимість переговорів з маріонетками Кремля.

2) Скликати позачергове засідання Верховної ради України про питання національної безпеки, де має бути надана оцінка ухваленим в Мінську домовленостям.

3) Припинити будь-які переговори щодо політичного врегулювання конфлікту до досягнення повної і всеохопної зупинки бойових дій на лінії зіткнення. Як це передбачено в «Стратегії холодної деокупації Криму та Донбасу». Ця вимога не стосується обіцяного ще минулого року обміну заручників. Але демонструє безумовний пріоритет безпекових питань, без яких жодні кроки щодо врегулювання неможливі.

2Z4A0181.jpg

Пряма мова Кіри Рудик, народної депутатки, голови партії «Голос»:

— Зараз в нашій країні дуже тривожні часи, і ми, партія «Голос», не можемо мовчати. Ми схвильовані тим, що відбувається, і ми вимагаємо відповідей. Ми вимагаємо дій.

Ми вимагаємо називати речі своїми іменами: агресор — це Росія, Росія — це війна.

Пряма мова Святослава Вакарчука, лідера партії «Голос»:

— Україна поверне свої території, — Крим і Донбас, — на власних умовах. Для цього нам потрібно припинити ходити по зачаклованому колу Мінських домовленостей та мати чіткий проукраїнський реалістичний план. І він має починатися з однієї простої умови, яку підтримують більшість українців: Росія має припинити вбивати наших людей. Поки не будуть виконані безпекові домовленості, поки не запанує тиша на рік, ми не маємо права продовжувати розмову про будь-які політичні домовленості.

Те, що нібито відбулося в Мінську останніми днями, повинно бути зупинено. І ми звертаємося до всіх проукраїнських сил із закликом об’єднатися перед великою загрозою здачі українських інтересів.

На заході також виступили народні депутати фракції «Голос» Інна Совсун, Роман Костенко, Рустем Умєров та Леся Василенко.

Підписуйся на нашi

ще новини