Президент став заручником власної політики, — Сергій Рахманін про загострення на фронті

Президент став заручником власної політики, — Сергій Рахманін про загострення на фронті

Лютневе загострення на фронті є черговим підтвердженням того, що перемовини у Мінському форматі зайшли у глухий кут. Режим так званого «припинення вогню» себе вичерпав, кількість бойових втрат росте. Це — наслідок політики українського керівництва, яке вчасно не вийшло з мертвого «мирного процесу».

Тепер, якщо Росія не отримає поступок від української сторони, можлива й активізація бойових дій на окремих ділянках фронту.

Пряма мова

Сергій Рахманін, депутат фракції «Голосу» у Верховній Раді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Перемовини зайшли в глухий кут, і це викликає природну конфронтацію і загострює непорозуміння між керівництвом України та Росії. Рішення про санкції проти медіазагонів кума Путіна — логічне продовження цього загострення, як і погіршення ситуації на фронті.

Росія посилює снайперську боротьбу і вдається до активнішого мінування паралельно лінії розмежування. Це — єдиний ефективний спосіб тиснути на Україну, не привертаючи увагу західних партнерів та не вдаючись до фінансових витрат. Втрати серед наших бійців, як невідворотні, так і санітарні, збільшились саме через снайперський вогонь і підриви.

Українське керівництво, зокрема Президент, почасти стали заручниками власної політики. Не треба було обіцяти те, чого вони не могли гарантувати або не збиралися виконувати. Такою була обіцянка створити консультативну раду, а також деякі інші пропозиції, що лунали під час спілкування у Тристоронній контактній групі.

Поки загострення відбувається без суттєвої активізації бойових дій, але це не означає, що вона не відбудеться. Якщо українське керівництво не стане гнучкішим і поступливішим, більш активні бойові дії на окремих ділянках фронту можливі. І це потребує особливої пильності.

Підписуйся на нашi

ще новини