Пріоритет — допомога Україні: «Голос» та латвійська Kustība Par! підписали меморандум про співпрацю

Пріоритет — допомога Україні: «Голос» та латвійська Kustība Par! підписали меморандум про співпрацю

Надання підтримки Україні у протистоянні російській агресії та адвокація вступу нашої держави до ЄС — це ключові пункти меморандуму про співпрацю, який підписала партія «Голос» з латвійською політсилою Kustība Par!. Про це повідомила народна депутатка та лідерка «Голосу» Кіра Рудик.

«Мати друзів України серед європейських політсил — важливо, але мати амбасадорів України серед європейських політсил — ще важливіше. Одним з таких лобістів нашої держави в ЄС є латвійська партія Kustība Par!

Підписаний документ передбачає, що Kustība Par! просуватимуть в Латвії та ЄС надання нашій державі підтримки збройної і фінансової, забезпечать адвокацію нашого вступу до ЄС та латвійський досвід у цьому процесі», — наголосила політикиня.

У меморандумі зокрема йдеться про:

  • всебічну політичну підтримку, спільні цінності, які базуються на демократії, повазі до прав людини і верховенства права;
  • лобіювання постійної політичної, військової та гуманітарної допомоги Україні в Латвії та в ЄС;
  • Ініціативи з відновлення України;
  • Постійний обмін інформацією та робота на місцевих рівнях.

«Зі свого боку «Голос» зобовʼязується працювати над приведенням України до правових та інституційних стандартів Євросоюзу. Також передбачена низка проєктів з відновлення постраждалих від війни населених пунктів, технологічна та цифрова підтримка. Дякую Kustība Par! І рада працювати разом!», — підкреслила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини