Притула: Ця Рада хвора. Потрібна нова фахова кров

Притула: Ця Рада хвора. Потрібна нова фахова кров

Верховна Рада останнього скликання не виконувала своїх критичних функцій і відмовлялась працювати в найважливіші для країни моменти.

«У листопаді минулого року президент Порошенко ввів військовий стан, який тривав до 26 грудня, а 21 грудня Рада пішла у відпустку… Де та сосна, з якою не розминулись наші депутати? В країні введено військовий стан — вони полетіли кататися в Альпах! Як таке може бути у воюючій країні?! Це законодавчий орган влади, під час військового стану він має бути на місці кожен день! 8 червня вже президент Зеленський подав до парламенту законопроект про розблокування роботи Вищого антикорупційного суду, який має запрацювати на початку вересня. Але є 23 статті, за якими туди передадуть справи, і цих справ — 3,5 тисячі, а суддів — лише 38. Або цей суд, щойно почне працювати, ляже і буде недієвий, або має бути встановлена пріорітетність розгляду справ, яка і прописана у поданому 8 червня законопроекті. Що роблять наші депутати? Вони закривають сесію», — сказав кандидат у народні депутати від «Голосу» Сергій Притула в ефірі програми «Право на владу».

При цьому, наголосив він, парламентарі продовжують отримувати заробітну плату аж до моменту, поки депутати наступного скликання не складуть присягу: «Тобто держава вас годує, а ви не хочете працювати. Не може такого бути! Всі себе в груди б'ють, що вони проти корупції, — а тут закрили сесію й пішли!»

Саме тому, за його словами, парламент повинен суттєво оновитись — як кількісно, так і якісно.

«Я страшенно хочу, щоб ця Рада дуже сильно оновилася. Притоку лише молодої крові замало, ще має бути притік фахової. І я радий, що як мінімум одна політична сила може це гарантувати», — сказав Сергій Притула.

При цьому, Притула зауважив, що у парламенті минулого скликання були й гідні люди: «Зокрема, я хочу подякувати нашій делегації у ПАРЄ, яка відстоювала інтереси країни, не шкодуючи своїх сил і забуваючи про всі міжпартійні протиріччя, працюючи спільним фронтом. Проте, якщо брати середню температуру по палаті, ця Рада хвора».

Підписуйся на нашi

ще новини