путін час від часу влаштовує ритуальні танці навколо ядерної зброї, щоб підвищувати ставки, — Сергій Рахманін

путін час від часу влаштовує ритуальні танці навколо ядерної зброї, щоб підвищувати ставки, — Сергій Рахманін

Заяви путіна про наміри розмістити тактичне ядерне озброєння на території Білорусі — чергове намагання кремля підвищити ставки і відволікти увагу від невдалої для рф ситуації на полі бою. Так вважає член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«путін час від часу вкидає в інформаційний порядок денний питання, які би відволікали від не дуже райдужного для нього перебігу подій на полі бою. Тема ядерної зброї є безпрограшною, бо будь-яка згадка про неї приречена на увагу», — наголошує народний депутат.

В кремлі свідомі того, що ядерний шантаж — єдине, що може викликати реакцію на Заході і тому час від часу використовують цей інструмент.

«путін вже достатньо добре вивчив: світ завжди уважно реагує на будь-які рухи навколо ядерної зброї. Заява про можливе переміщення ядерних зарядів ближче до зони бойових дій – це натяк на ескалацію, це відверта гра на підвищення ставок у заочному конфлікті із Заходом. Ритуальні танці навколо ядерної зброї кремль розглядає як спосіб зробити наших західних партнерів більш зговірливими, як завуальований заклик до Вашингтону тиснути на Україну», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини