Рада повинна зупинити політичні «договірняки» в ДБР та провести прозорі конкурси, — Олександра Устінова

Рада повинна зупинити політичні «договірняки» в ДБР та провести прозорі конкурси, — Олександра Устінова

Замість перезавантаження Бюро державного управління ми отримали політичні «договірняки» та одіозні призначення. Парламент має негайно відреагувати на те, що відбувається у одній з найвпливовіших правоохоронних структур в Україні: провести прозорий конкурс на керівника та переконатися, що на інших керівних посадах достойні люди, а не адвокати Януковича.

Про це сьогодні з трибуни Верховної Ради заявила депутатка Олександра Устінова.

Пряма мова народної депутатки фракції Голосу Олександри Устінової:

— Ми всі з вами дуже пишалися тим, що проголосували за перезавантаження Державного бюро розслідувань. Раділи тому, що одіозне керівництво буде звільнене, а на його місце будуть призначені чесні, порядні люди, і у нас буде незалежний правоохоронний орган. Але те, що там зараз відбувається, це повний «бєспрєдєл» і політичний «договірняк».

Сьогодні стало відомо, що заступником голови Державного бюро розслідувань буде призначений колишній адвокат Віктора Федоровича Януковича. Той, хто захищав цю людину, буде тепер вести справи Майдану.

Окрім того, працювати у ДБР залишилися заступники пана Труби — пані Варченко і пан Буряк. Хоча за законопроектом, який ми підтримали, всі троє мали бути звільнені. Виконувачка обов’язків очільниці ДБР пані Венедіктова їх просто перевела на інші посади. Пані Варченко до ДБР працювала у всім відомому департаменті Кононенка-Грановського у Генеральній прокуратурі. Тепер вона очолила одне з управлінь Державного бюро розслідувань.

Відбулося пряме порушення законодавства. Йдеться про конкурс на посади заступників голови ДБР. Він був оголошений 30 грудня, а документи приймали до 3 січня. Фактично, на подачу документів на посаду заступника керівника одного з найбільших і найвпливовіших правоохоронних органів країни було відведено три дні. Але за законом і положенням, чітко передбачено, що на це має бути щонайменше 15 днів.

Підписуйся на нашi

ще новини