Рада ухвалила законопроект, який допоможе створити незалежного оператора газотранспортної системи в Україні

Рада ухвалила законопроект, який допоможе створити незалежного оператора газотранспортної системи в Україні

Цього тижня 238 народних депутатів підтримали закон, який звільняє Нафтогаз України від сплати ПДВ при передачі державного майна новоствореному оператору газотранспортної системи (ГТС).

Це дозволить завершити процес анбандлінгу Нафтогазу та зробити ще один крок до того, щоб Україна стала повноцінною частиною європейської енергосистеми.

Також законопроект дає можливість посилити позиції Нафтогазу у боротьбі з Газпромом за збереження транзиту через Україну та газову незалежність. Це перший закон від фракції «Голосу», ухвалений парламентом в цілому.

«Законопроект 2359-1 ― це приклад ефективної співпраці Верховної Ради та держпідприємства. Менше, ніж за місяць нам вдалося вийти на прийнятну редакцію та ухвалити законопроект в цілому. Законопроект допоможе Нафтогазу швидко передати майно новоствореному оператору ГТС та не стати заручником зайвих податкових зобов'язань», ― каже автор законопроекту, депутат фракції «Голосу» Ярослав Железняк.

Ухвалений парламентом документ дозволить Нафтогазу вчасно провести відокремлення газотранспортної системи відповідно до міжнародних зобов’язань.

Підписуйся на нашi

ще новини