Рада знизила тарифи для «зеленої» енергетики, — Інна Совсун пояснює новий закон

Рада знизила тарифи для «зеленої» енергетики, — Інна Совсун пояснює новий закон

Коротко: Сьогодні Рада знизила «зелені тарифи» для відновлювальних електростанцій: сонця та вітру. Цей законопроект був потрібний для інвесторів, які з осені минулого року чекали, за яким тарифом держава платитиме за «зелені» кіловати. Саме тому «Голос» підтримав цей недосконалий, але критично важливий для ринку законопроект.

Детально: Що змінює законопроект про «зелені тарифи», який сьогодні ухвалив парламент?

Він зменшує розмір «зеленого» тарифу:

→ для сонячних електростанцій, побудованих у 2015-2019 — на 15%

→ для вітрових електростанцій, побудованих у 2015-2019 — на 7,5%

→ для вітрових та сонячних електростанцій, що вводяться в експлуатацію з 1 січня 2020 року — на 2,5%

→ для малих сонячних електростанцій потужністю до 1 МВт, побудованих у 2015-2019 — на 7,5%.

«Голос» підтримує розвиток відновлювальної енергетики. Це добре для екології. Це робить Україну менш залежною від зовнішніх енергетичних ресурсів. Ми маємо розвивати «зелену» енергетику, аби її частка в генерації була на рівні європейської — близько 20%.

Пряма мова Інни Совсун, заступниці голови партії «Голос», членкині комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг:

— Чи міг бути ухвалений законопроект кращим? Міг, якби були підтримані пропозиції «Голосу». Ми ж пропонували разом із зниженням тарифу продовжити його дію на 2 роки. Це дозволило б інвесторам повернути гроші, які були витрачені на будівництво «зелених» електростанцій.

Ми пропонували не знижувати тариф для малих електростанцій (до 1 МВт), бо вони ніколи не були настільки самоокупними, як великі. Більшість нас недочула — тариф залишили, але зменшили його на 7,5% замість запланованих 15 %.

Ми проти збереження зеленого тарифу для великої генерації, введеної до 2015 року. Бо вони давно самоокупились і не повинні мати привілейованого статусу. Але дискримінаційний підхід залишили, тариф застосовується лише до вітрових станцій, введених в експлуатацію після 2015 року.

Підписуйся на нашi

ще новини