Радянський пережиток: «Голос» підтримав скасування паперових трудових книжок

Радянський пережиток: «Голос» підтримав скасування паперових трудових книжок

Фракція «Голосу» підтримує скасування паперових трудових книжок, які були пережитком радянського минулого. Депутати фракції проголосували за відповідний законопроєкт у другому читанні. Українцям більше не доведеться зберігати паперові книжки — тепер всі записи про трудовий стаж будуть доступні в електронному вигляді.

«Голос» системно підтримує ініціативи, які полегшують діяльність бізнесу. У рамках Національного плану «Голосу» на 2021 рік партія продовжить підтримувати малих та середніх підприємців та стимулюватиме розвиток українського бізнесу.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голосу», перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Ще один радянський бюрократичний пережиток — паперова трудова книжка — залишається в минулому. Я пам’ятаю, як цю ідею підтримував Кабмін ще у 2015 році. І нарешті дійшли до голосування в цілому. Нарешті всі дані будуть надійно зберігатися в електронному реєстрі. Українці зможуть легко отримати їх в будь-який момент.

Недобросовісні роботодавці не зможуть маніпулювати видачею паперових книжок чи вимагати їх у працівника. Ну і у випадку ностальгійних бажань, працівник може і далі користуватися паперовою книжкою та просити про записи у ній.

Підписуйся на нашi

ще новини