Рахункова палата проведе аудит держзакупівель ліків 2020 року: ініціатива Ольги Стефанишиної

Рахункова палата проведе аудит держзакупівель ліків 2020 року: ініціатива Ольги Стефанишиної

Коротко: Жодна лікарня так і не отримала ліки, придбані за гроші з держбюджету-2020, хоча на це виділили майже 10 мільярдів гривень. Тому Рахункова палата у наступному році проведе аудит закупівель ліків за ініціативою народної депутатки «Голосу» Ольги Стефанишиної та профільного комітету.

Докладніше: Станом на 11 грудня, лікарні не отримали жодних ліків за гроші бюджету-2020. Незавершеними були тендери по 351 позиції, а по 91 позиції закупівлі навіть не оголосили.

Тому депутатка «Голосу» ініціювала розгляд цього питання на засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Після цього комітет звернувся до Рахункової палати з проханням провести аудит.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, членкині комітету з питань здоров’я нації:

— Це вже факт, що МОЗ провалило закупівлі лікарських засобів у 2020 році. Деяких ліків ми не побачимо мінімум пів року, що може призвести до переривання лікування хворих, і в деяких областях ми вже фіксували такі випадки.

Саме тому я ініціювала розгляд цього питання на засіданні Комітету та внесла пропозицію звернутися до Рахункової палати з проханням провести аудит закупівель ліків у 2020 році.

Ми повинні отримати реальну, незаангажовану оцінку та відповідь на питання: чому за три тижні до кінця року жодна лікарня не отримала обіцяні ліки із бюджету 2020 року при майже 10 мільярдах гривень виділених на закупівлі.

Парламент та громадськість будуть спостерігати за проведенням аудиту та сподіваються на об’єктивну оцінку діяльності МОЗ та міністра Степанова.

Підписуйся на нашi

ще новини