Реформа СБУ має оптимізувати її функції та покращити діяльність відомства, — Роман Костенко

Реформа СБУ має оптимізувати її функції та покращити діяльність відомства, — Роман Костенко

Партія «Голос» наголошує — реформа Служби безпеки України повинна перетворити відомство на сучасну та сильну спецслужбу. Запропонований законопроект №3196 не вирішує проблеми та не реформує СБУ, натомість служба одержує додаткові повноваження, при цьому не несучи відповідальності за їхнє виконання. «Голос» наполягає на тому, що законопроект мають доопрацювати та повторно направити до Верховної Ради на перше читання.

Низька ефективність роботи відомства, корупція, невластиві функції повинні бути усунуті. Парламент має забезпечувати контроль за діяльністю СБУ. Законопроект про реформування Служби безпеки України повинен забезпечити повноцінне реформування і перетворити «правоохоронного монстра» на дієву спецслужбу.

Пряма мова Романа Костенка, народного депутата від фракції «Голосу», секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Я прошу підтримати рекомендації ГНЕУ і профільного комітету і направити законопроект №3196 на повторне перше читання для усунення усіх недоліків.

Нинішній варіант проекту закону про реформування Службу безпеки України, крім іншого, дозволить розслідувати будь-які злочини за погодженням з Генеральним прокурором. СБУ надається право вести розвідувальну діяльність, її непомірно великий штат маскується у підвідомчих підприємствах і організаціях, а демілітаризація відкладається до завершення російської агресії проти України. СБУ знову дублюватиме повноваження ряду правоохоронних органів, а декларації її керівників залишатимуться засекреченими.

Я сам офіцер СБУ і я представляю ту частину співробітників, які прагнуть дієвих змін, які прагнуть мати змогу запобігати загрозам державній безпеці, а не обслуговувати інтереси корупціонерів і допомагати їм у політичних війнах.

Підписуйся на нашi

ще новини