Реформа СБУ має розпочатися з перезавантаження керівництва Служби, — Роман Костенко

Реформа СБУ має розпочатися з перезавантаження керівництва Служби, — Роман Костенко

Одразу після набуття чинності законом про СБУ, проєкт якого готується до другого читання у Верховній Раді, повноваження старого керівництва Служби повинні бути припинені. А нове керівництво — призначене з числа професіоналів під контролем парламенту.

Відповідні поправки до ухваленого в січні у першому читанні законопроєкту 3196-д подав Роман Костенко.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Важливо, шоб реформа СБУ розпочалася з перезавантаження керівництва Служби безпеки. Повноваження чинного керівництва повинні припинитися відразу після набрання чинності новим законом. Після цього на керівні посади повинні бути призначені професіонали, які розуміються на специфіці роботи спецслужб і кандидатури яких погоджені комітетом Верховної Ради, до відання якого належить контроль за відповідними органами.

Крім того, ми вважаємо, що заступниками голови СБУ можуть бути тільки люди, які мають досвід роботи в Службі безпеки не менше 5 років.

Як і обіцяли, ми будемо боротися за створення такої СБУ, яка буде професійною та ефективною. Тому сьогодні я подав понад 80 поправок до компромісного законопроєкту.

Підписуйся на нашi

ще новини