Реформаторка медичних закупівель тепер разом з «Голосом»

Реформаторка медичних закупівель тепер разом з «Голосом»

7 червня 2019 — До команди «Голосу» приєдналась Ольга Стефанишина, яка вже понад 15 років захищає інтереси українців з важкими захворюваннями, а з 2018 року — працювала заступницею міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції. Ольга координувала напрямки громадського здоров’я та державних закупівель через міжнародні організації.

«Я 15 років борюся за те, щоб українці, нарешті, мали рівний доступ до якісних медпослуг і ліків. Ми з командою в МОЗ України зробили для цього дуже багато. Цей процес уже почався, і він невідворотний, бо позитивні зміни відчули мільйони лікарів і пацієнтів по всій країні. Тепер моє спільне завдання з командою «Голос» — потужно працювати в цьому напрямку далі», — сказала Стефанишина.

Ольга Стефанишина - відома реформаторка медичної галузі та антикорупційна активістка. Саме вона допомагала очистити від корупції систему державних закупівель ліків. З 2014 року Ольга адвокатувала цю реформу як громадська діячка, а вже з 2018 року координувала її у якості заступника міністра. Зміна системи закупівель дозволила врятувати багато життів важкохворих людей, а також заощадити 40% державних коштів.

До роботи в МОЗ Ольга Стефанишина була співзасновницею і виконавчим директором благодійного фонду «Пацієнти України» та очолювала відділ політики і адвокації Всеукраїнської мережі ЛЖВ. Загалом вона вже понад 15 років співпрацює з благодійними фондами і проектами з надання допомоги соціально вразливим групам українців.

Нагадаємо, кожен член партії «Голос» проходить перевірку на відповідність 10 критеріям.

Підписуйся на нашi

ще новини