Релігійний підрозділ ФСБ не може  бути присутній в Україні у будь-якій формі, — Андрій Осадчук про заборону УПЦ

Релігійний підрозділ ФСБ не може бути присутній в Україні у будь-якій формі, — Андрій Осадчук про заборону УПЦ

Церква московського патріархату, як структура ворожої агентурної мережі, має припинити свою діяльність в Україні. Політичне керівництво країни довго вагалося, але так виглядає, що зараз існує консенсус щодо цього питання. Дії правоохоронних органів абсолютно виправдані і тепер потрібно довести ці всі ці справи до підозр, і вироків судів, щоб усе було у межах закону. На цьому наголошує заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Так само я би дуже хотів, щоб в першому читанні ми вже проголосували цю ініціативу із заборони УПЦ МП. Позиція тут одна — московська церква, яка є частиною КГБ-ФСБ не має бути присутньою в Україні в будь-якій формі і в будь-якому прояві. При цьому ми маємо забезпечити, щоб прихожани відкрили очі, не відчували себе ображеними, щоб з ними теж працювали і вони спокійно доєдналися до канонічної церкви — Православної Церкви України», — пояснює народний депутат.

Тематика обмеження і заборони церкви московського патріархату звучить з перших днів війни. Але тут потрібен зважений підхід в частині юридичних інструментів. Зараз, ніби всі складові задіяні.

«Я вітаю дії СБУ, бо нам треба конвертувати слідчі дії у підозри і вироки судів. Всі ці колаборації з ворогом треба покласти в матеріали кримінальних справ. Це критично з двох позицій: з одного боку, щоб переслідувати злочинців (а ряса не є індульгенцією для злочину), а друге — показувати прихожанам цієї церкви, що ними роками маніпулювали звичайні злочинці», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини