Репресії у Білорусі та Росії підкреслюють правильний вибір українців під час Майдану, — Кіра Рудик

Репресії у Білорусі та Росії підкреслюють правильний вибір українців під час Майдану, — Кіра Рудик

Пряма мова

Кіра Рудик, голова партії «Голос»:

— Ми продовжуємо спостерігати повний занепад демократичних цінностей та зростання аморальності й жорстокості в Білорусі та Росії. Мирні демонстранти, незгодні з політикою диктату у своїх країнах, піддаються репресіям і тортурам.

Сьогодні офіційні Мінськ та Москва звинувачуються міжнародними правозахисними організаціями та урядами цивілізованих країн у зловживанні правами людини, нелюдському поводженні, а також у транснаціональному стеженні та переслідуванні біженців, неугодних Лукашенку, Путіну та Кадирову.

Останні події в країнах, з якими ми ділимо кордон — це той хід історії, який міг статися в Україні, якби українське суспільство не обрало інший шлях свого розвитку. Якби не відбулася Революція Гідності. Нинішні репресії проти мирних громадян у Білорусі та Росії підкреслюють правильність вибору, який зробили українці під час Майдану у 2013-2014 роках. Це яскравий доказ і відповідь всім скептикам та ворогам, які в останні сім років ставили риторичне питання, що нам дав Майдан.

У нас зараз по вулицях не ходять тітушки під прикриттям міліції і не б'ють людей, обурених результатами виборів чи незаконним збагаченням чиновників. А лідерів опозиції не викрадають серед білого дня й не викидають з країни. Не перешкоджають мирним зібранням, свободі слова та волевиявленню.

Такого не має бути. І в цій ситуації замало співчувати сусідам. Україна має продовжувати свій шлях — від політичні репресії до безумовного дотримання прав людини та свободи слова. І партія «Голос» зі свого боку буде продовжувати захищати тих, кого несправедливо атакує «система».

Ми продовжуватимемо наполягати на створенні Тимчасової слідчої комісії у справі Шеремета та робитимемо все, що дозволяє закон, щоб винні у переслідуванні Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та незаконному позбавленні волі Андрія Антоненка понесли відповідальність. Політичні репресії в Україні неприпустимі.

Підписуйся на нашi

ще новини