Результати «Голосу» доводять: політику можна робити інакше

Результати «Голосу» доводять: політику можна робити інакше

Результати «Голосу» на місцевих виборах доводять, що політику можна робити інакше. Без олігархічних бюджетів. Без агітації у день тиші та махінацій у день виборів. Політику можна робити чесно і справедливо. Для нас це — принципово.

Ми стикнулися з цілеспрямованою протидією ще під час агітації: у багатьох містах «Голос» просто не допускали до нормального ведення агітації — як, наприклад, у Харкові, де за вказівкою з мерії партію не пустили на жоден білборд.

А потім — і у день виборів. На дільницях у Харкові, Одесі, Чернігові комісії ігнорували вимогу Виборчого кодексу і не розміщували інформаційні матеріали про партію для виборців. Вже під час підрахунку голосів нашим представникам заважають фіксувати порушення, а подекуди — зухвало зрізають голоси.

Але ми будемо боротися за кожен голос. І дякуємо нашим виборцям підтримку!

Пряма мова Інни Совсун, народної депутатки України, заступниці голови партії «Голос»:

— Наші результати є такими, якими ми можемо бути задоволені. Зараз ми конкуруємо за друге місце в Києві, і розрив 0,3% — це на межі похибки, тому ми будемо робити все можливе, щоб відстояти наші голоси в столиці. Ми на другому місці в Черкасах, і наш кандидат виходить в другий тур з дуже хорошим показником порядка 20% на противагу 30% чинного мера. Ми прийшли в ради у Львові та кількох інших містах.

Ми як партія працювали інакше, ніж інші політичні сили. Ми витратили найменші бюджети. І для нас принципово важливо було довести, що політику можна робити інакше: чесно, справедливо, не порушуючи правил дня тиші та ведення агітації, чесно працюючи на дільницях.

Підписуйся на нашi

ще новини