Рішення передати відсотки з заморожених активів має стати першим кроком до їх повної конфіскації, — Кіра Рудик

Рішення передати відсотки з заморожених активів має стати першим кроком до їх повної конфіскації, — Кіра Рудик

Україна критично потребує коштів, тому рішення передати відсотки із заморожених активів рф, яке може ухвалити Велика Сімка — чудовий крок. Але це не означає, що боротьба за передачу нашій державі всіх знерухомлених коштів рф має пригальмуватись. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Питання отримання коштів швидко — для нас стоїть дуже гостро. Тому ми очікуємо рішення наших союзників, яке буде не просто гарною обіцянкою, а яке можна буде якнайшвидше реалізувати. Бо останні заяви наших партнерів стосовно передачі відсотків були про те, що кошти ми зможемо отримати вже з липня місяця. І якщо це буде так — це вже перемога. Хоча глобальна мета незмінна — усі заморожені гроші росії», — наголошує лідерка «Голосу».

Усі механізми з передачі заморожених російських коштів мають бути ефективними: чи то відсотки з них, чи то інші варіанти.

«Нам потрібні кошти, щоб закрити дірку в бюджеті і гроші на озброєння. Тож зараз ми повинні боротися, щоб отримати їх якомога швидше. Тому якщо рішення країн Великої Сімки буде про кредит у 50 млрд доларів, який буде покриватися відсотками з заморожених російських активів, то ми погоджуємось на нього. Однак ми далі продовжуємо роботу, щоб в результаті всю суму заморожених активів рф», — акцентує політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини