Рішення Великої Сімки використовувати відсотки з заморожених активів рф на зброю буде вже великим прогресом, — Кіра Рудик

Рішення Великої Сімки використовувати відсотки з заморожених активів рф на зброю буде вже великим прогресом, — Кіра Рудик

Навіть якщо країни Великої Сімки ухвалять мінімальне для України рішення — передати на потреби оборони відсотки із заморожених активів рф — це буде визначним кроком. На цьому наполягає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Рішення Великої Сімки щодо передачі відсотків із заморожених активів рф є насправді дуже важливим, тому що включає в себе і питання Японії, яка досі не була залучена до перемовин з цього питання (а в них є близько 100 млрд заморожених коштів). Тому якщо G7 ухвалить навіть це мінімальне рішення і дозволить використовувати відсотки на потреби безпеки та оборони України, це вже буде величезним кроком для нашої держави», — підкреслює лідерка «Голосу».

За словами Кіри Рудик, стратегічно партнери розуміють, що конфіскувати російські кошти доведеться, хоча певний острах все ще є.

«Ризики того, що питання конфіскації безпосередньо самих активів рф будуть відкладати і відкладати далі, залишаються. Однак стратегічно усі мають розуміти: де ще брати гроші? І якщо ми будемо інтенсивно працювати, якщо не буде негативних змін у наших партнерів, у майбутньому їм доведеться це зробити і передати Україні російські кошти. Це станеться рано чи пізно, наше завдання — зробити так, щоб це сталось якомога раніше», — констатує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини