Роман Костенко: «Якщо в Росії є готовність «припинити вогонь» — навіщо снайпери та "Гради"?»

Роман Костенко: «Якщо в Росії є готовність «припинити вогонь» — навіщо снайпери та "Гради"?»

Незважаючи на всі обіцянки влади про повне і всеохопне припинення вогню на сході України вже до кінця 2019 року, агресія Росії триває.

5 січня на фронті загинули двоє українських бійців: один від обстрілу, інший – підірвався на міні. Також українська розвідка повідомила про групу снайперів, які прибули до зони бойових дій після тренування в Росії. Крім того, патрулі СММ ОБСЄ зафіксували 22 одиниці реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Все це – лише за перший тиждень січня.

«Це все дуже не схоже на «повне та всеохопне припинення вогню», яке нам обіцяли після переговорів в Парижі. Чітко пам'ятаю обіцянку припинити вогонь до кінця 2019 року. Якщо в Росії є готовність «припинити вогонь» – навіщо снайпери та «Гради»? Чи просто ніхто і не збирався нічого робити? Взагалі, до формулювання «припинення вогню» у військових багато питань. Був наприкінці року на Сході, говорив зі своїми. «Припинення вогню» з точки зору військового – тимчасовий захід, щоб про щось домовитися. А після цього або воюєм далі, або зупиняємо бойові дії. Армії треба чіткі накази – ми воюємо до перемоги чи стоїмо і обороняємося?», – каже депутат фракції «Голосу» Роман Костенко.

На думку депутата та ветерана російсько-української війни Романа Костенка, треба говорити про припинення бойових дій, постановку в оборону та повноцінну підготовку до можливого наступу. Це вже зрозуміла тактика. Бо по-перше задача «перемогти» не знімається. По-друге ясно, що ми перегруповуємся і чекаємо більше сил.

«Але саме цього не хоче Росія – їй вигідно, щоб нічого не змінилося. І поки ми будемо домовлятися, їх «Гради» та снайпери будуть стріляти по наших військових, щоб заставити виконувати Мінські угоди. Це ж зрозуміла тактика. Тому нам треба протиставити свою стратегію, своє бачення перемоги у війні. Це треба не тільки для політиків та громадян. Це життєво необхідно захисникам, які поруч зі свіжими снайперами та «Градами» з Росії», – переконаний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини