Роман Костенко закликає підписати закон про спрощення процедур списання майна у ЗСУ

Роман Костенко закликає підписати закон про спрощення процедур списання майна у ЗСУ

З проханням якнайшвидше підписати законопроєкт про спрощення процедур списання майна у Збройних силах України №10039 звернувся до президента один з авторів документа, народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«5 жовтня ВРУ було прийнято за основу і в цілому зареєстрований мною проєкт закону щодо спрощення процедур списання майна у ЗСУ №10039, який вже давно очікують у військах. Від моменту реєстрації законопроєкту до голосування в залі пройшло близько двох тижнів.

Парламент свою роботу виконав відповідально і дуже швидко. Тому хочеться звернутися до Президента України з проханням якнайшвидше підписати прийнятий документ. За це вам будуть вдячні у військах. Цей законопроєкт напрацювався не заради якихось політичних бонусів, а для вирішення реальних проблем», — наголошує Роман Костенко.

Зі слів народного депутата, після того, як парламент проголосував документ і його було направлено на підпис главі держави, Президент, Міноборони і Мінцифри відзвітували, що вони самостійно прийняли відповідні рішення та розробили свої нормативні акти, які спрощують процедуру списання військового майна.

«Напрацьовані в Міноборони зміни в порядку списання надійшли на виконання у війська і виявилось, що процедури ускладнились. Погоджень з правоохоронними органами стало більше, а перелік документів, необхідних для списання одиниці майна збільшився ще на 22 види.

Так стається, коли реформи розробляють не військовослужбовці, що воюють, а ті, хто більшість часу сидить в кабінетах і не бачить реалій, під які необхідно адаптовуватися. Тим часом до мене масово звертаються командири і офіцери з питаннями: чому все вийшло навпаки і чому не підписують прийнятий закон, який все спрощує?», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини