Росія обов’язково має бути виключена з Ради Європи, — Леся Василенко

Росія обов’язково має бути виключена з Ради Європи, — Леся Василенко

38 делегатів з різних країн підтримали голосування за припинення участі РФ у ПАРЄ. Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи розпочала свою роботу на першій сесії 2021 року з оскаржень повноважень Російської Федерації на участь у ПАРЄ.

Пряма мова

Леся Василенко, народна депутатка від фракції «Голосу», членкиня української делегації в ПАРЄ

— Виключення Росії з ПАРЄ – це логічний крок, враховуючи чисельні правопорушення проти прав людини, прав власних громадян та громадян інших країн та ті злочини, які вона продовжує скоювати з року у рік як на своїй території, так і на тимчасово окупованих і анексованих територіях України, Грузії, Молдови. Саме з такою тезою виступала українська делегація у Раді Європи.

Росія залишається найбільшою порушницею у Європі з прав людини і найбільшою порушницею міжнародного права. Представники РФ відверто говорять, що рішення Європейського суду з прав людини для них не мають жодного значення, якщо такі рішення суперечать внутрішньому законодавству.

Це вже достатня кількість підстав для того, щоб вважати, що Російській Федерації не місце у Раді Європи у будь-якому статусі.

Підписуйся на нашi

ще новини