Розширення номенклатури та кількості ППО — було і є пріоритетом роботи з партнерами, — Андрій Осадчук

Розширення номенклатури та кількості ППО — було і є пріоритетом роботи з партнерами, — Андрій Осадчук

Як і всі перші два роки великої війни Україна критично потребує більшої кількості засобів ППО і над їх отриманням триває робота на всіх рівнях. Варто нарощувати спроможність більше захищати, щоб менше було потім відбудовувати. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Українська сторона на всіх рівнях продовжує працювати над розширенням номенклатури і кількості ППО. Є результати цієї роботи, але як і рік чи два тому, цього мало і потрібно працювати далі і намагатись забезпечити якомога більшу кількість», — пояснює народний депутат.

Використання ЗСУ західних засобів ППО — на найвищому рівні, і це оцінюють партнери.

«Результативність української ППО дуже висока. І це вперше в історії, коли взагалі можна перевірити ефективність того ж IRIS-T чи Patriot безпосередньо в такому масштабі бойових дій, адже вони до цього ніколи не застосовувались в таких боях.

Але маємо памʼятати, що це дуже дорого: один постріл Patriot коштує мільйон доларів. Також це дуже складно виробляти. Зараз, наскільки я знаю, розширили виробництво, але це все одно не ті кількості, які Україна хотіла би бачити на своїй території», — констатує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини