Розслаблятися рано: Україна має стежити за відведенням військ РФ і готуватися на майбутнє, — Роман Костенко

Розслаблятися рано: Україна має стежити за відведенням військ РФ і готуватися на майбутнє, — Роман Костенко

Відведення російських військ від кордонів України — не привід робити гучні заяви і втрачати пильність. Україна повинна ретельно стежити, які саме війська і куди відводяться, оцінювати ризики і готуватися чітко реагувати в разі повторення такої поведінки ворога.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Ні в якому разі не потрібно довіряти РФ та втрачати пильність. Влада вже заявила про те, що відведення російських військ від наших кордонів — це результат роботи Президента, його команди, а також наших міжнародних партнерів, і що це робота не заради піару, а заради країни. Але раджу не поспішати з гучними заявами.

По-перше, РФ не відведе всі свої війська далеко від наших кордонів. По-друге, Україні та партнерам потрібно ретельно слідкувати за процесом виведення військ, для того щоб розуміти яку саме частину військ вивела РФ, яку техніку, куди саме відведені сили та які ризики залишилися.

Тільки після цього можна буде робити висновки. Крім того, повинен бути відпрацьований чіткий алгоритм дій на майбутнє у разі повторення ситуації для більш швидкої реакції на таку поведінку зі сторони ворога.

Підписуйся на нашi

ще новини