Рустем Умєров: Результати виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях — нікчемні

Рустем Умєров: Результати виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях — нікчемні

Проведення виборів із залученням громадян України на окупованих територіях — це грубе порушення українського законодавства та основних принципів і норм міжнародного права. Про це заявив народний депутат фракції «Голос» Рустем Умєров, коментуючи вибори до Держдуми РФ на окупованих територіях, як проходитимуть 17-19 вересня.

Як відомо, до переліку виборчих округів також були включені тимчасово окуповані території Криму та міста Севастополь, а в окремих районах Донецької та Луганської областей дозволено голосувати громадянам України, яким у примусовому порядку видали російські паспорти в онлайн-режимі. Таких «громадян» близько 600 000 осіб.

«Росія брала на себе згоду на обов'язковість виконання норм міжнародного права. Тож результати таких виборів є нелегітимними. Будь-які акти та рішення обраної у такий спосіб Держдуми РФ є нікчемними. Просто таким чином Путін намагається за рахунок тимчасово окупованих територій України узаконити свій диктаторський режим», — наголошує Рустем Умєров.

Цьогоріч мешканців тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, яким видали російський паспорт, змушують голосувати на незаконних виборах до російського парламенту. А вже на наступних виборах чинні депутати Держдуми планують включити ці області до переліку одномандатних округів. Примусова паспортизація та залучення громадян окупованих територій до виборів — це грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Юридично легітимних наслідків ні такі вибори, ні подальша робота Держдуми не матиме.

Підписуйся на нашi

ще новини