Санкцій вже недостатньо, потрібно конфіскувати заморожені російські активи, — Кіра Рудик

Санкцій вже недостатньо, потрібно конфіскувати заморожені російські активи, — Кіра Рудик

Виборчі процеси в країнах-партнерах можуть стати складністю для України. Тому слід посилювати дипломатичну роботу зараз і наполягати як на пришвидшенні поставок зброї, так і на конфіскації заморожених російських активів. Таку думку висловила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Зараз ми повинні мобілізувати всі свої ресурси для міжнародної роботи. Кожен день ми повинні працювати в тих країнах, де ми вже не на перших шпальтах порядку денного і розуміти, що наш час поступово спливає. Перед виборами для кожного західного політика буде самогубством запроваджувати все більше санкцій: санкції бʼють не тільки по росії, вони також перевіряють на витривалість економіки наших союзників. І для них це, звичайно, дуже складно», — пояснює народна депутатка.

Ось чому важливою є конфіскація заморожених російських активів: щоб за знищене агресором платив саме агресор, а не платники податків країн-партнерів.

«Саме тому ми працюємо над напрямком конфіскації російських активів. Щоб ті $350 млрд російського центро банку а також $150 млрд російських олігархів, які є замороженими, мають бути конфіскованими і переданими Україні. Робота ведеться і у нас вже є багато результатів. Ми сподіваємося, що коли влітку в Лондоні відбудеться Конференція з відбудови України, це стане ще одним поштовхом для британського парламенту, щоб зрештою ухвалити законопроєкт, який нещодавно туди внесли якраз щодо передачі конфіскованих російських активів Україні», — підкреслює лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини