Секретар РНБО має надати докази впливу РФ на суддів КСУ

Секретар РНБО має надати докази впливу РФ на суддів КСУ

Секретар РНБО Олексій Данілов, який заявив про вплив держави-агресора на суддів Конституційного Суду України, має надати докази підтвердження такого впливу та інформацію щодо розслідування таких неправомірних діянь органами правопорядку.

Відповідне депутатське звернення напередодні скерував до секретаря РНБО Ярослав Юрчишин. За законодавством, відповідь на нього повинна бути надана впродовж 10 днів.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Пішов другий тиждень після засідання РНБО, де пролунали заяви про існування цілісного плану проти української державності, та наступної заяви секретаря РНБО про російський слід у конституційній кризі.

Якщо є докази цих слів, то дії суддів КСУ мають ознаки державної зради. Отже, де докази? І де розслідування, ініційовані відповідними органами, перш за все, СБУ?

А якщо доказів немає, то чому РНБО робить політичні заяви, які дозволять блокування роботи Конституційного Суду України? Адже саме з огляду на інформацію РНБО в парламент внесені відповідні законопроекти.

Цікаво, що у непрацюючому КСУ може бути зацікавлена і держава-агресор, яка не полишає спроб протиснути в українське законодавство спеціальний статус Донбасу, вибори на окупованих територіях, амністію для бойовиків. Навіть якби агресору вдалося схилити на свій бік український парламент, такий явно неконституційний закон був би скасований КСУ.

Щоб усунути будь-які подвійні трактування цієї ситуації, органи влади мають надати суспільству переконливі докази втручання Росії в роботу КСУ та, можливо, інших органів влади. А також прозвітувати, що зроблено, щоб запобігти впливу країни-агресора.

Громадяни України, з чиїх податків утримуються і РНБО, і СБУ та інші відповідні органи, повинні мати докази, що ці органи працюють за призначенням і ефективно протистоять російській агресії, а не є політичним знаряддям в руках Офісу Президента.

Підписуйся на нашi

ще новини