Сексизму не місце у Раді: завдяки заяві «Голосу» профільний комітет рекомендував відсторонити депутата-сексиста від засідань

Сексизму не місце у Раді: завдяки заяві «Голосу» профільний комітет рекомендував відсторонити депутата-сексиста від засідань

Регламентний комітет рекомендував відсторонити на 5 пленарних засідань депутата Сергія Рудика через його сексистський виступ у Раді. Таке рішення комітет ухвалив після скарги та виступу народної депутатки «Голосу» Інни Совсун.

Сексистські зауваження та неповага до жінок — неприйнятні ні у Верховній Раді, ні поза нею. Тепер рішення — за депутатами Верховної Ради. Саме вони покажуть, чи толерує парламент будь-яку дискримінацію, зокрема жінок.

Пряма мова

Інна Совсун, народна депутатка України, заступниця голови партії «Голос»:

— Пам'ятаєте сексистський виступ депутата Сергія Рудика про «дівчинку 32 років»? Регламентний комітет рекомендує парламенту позбавити його права відвідувати 5 пленарних засідань. Тепер слово за парламентом.

Сексизм у Верховній Раді — легітимізує сексизм у суспільстві. Це голосування буде тестом для парламенту, наскільки ми готові толерувати неповагу до статі, віку, до особистості іншої людини. Можливо, Сергій Рудик не помітив, але компетенція давно перестала бути монополією чоловіків в малинових піджаках і крокодилячих туфлях. Якщо вони взагалі колись мали цю монополію.

Прецедент із Рудиком важливий, щоб нарешті зафіксувати нову суспільну угоду в стінах парламенту і припинити транслювати печерний сексизм на всю країну.

Підписуйся на нашi

ще новини