Сергій Притула йде в парламент у команді «Голосу»

Сергій Притула йде в парламент у команді «Голосу»

Частиною потужної команди «Голосу» став відомий шоумен з активною громадянською позицією, волонтер, популяризатор української мови і книги Сергій Притула.

Він пояснив, що хоче докласти свої зусилля, щоб його діти жили і працювали в Україні, і вірить, що таке бачення майбутнього можливо втілити з командою «Голосу».

«Головна мотивація — це команда. В списку партії «Голос» ви не знайдете чинних народних депутатів. Ви не знайдете там людей, які збираються лобіювати інтереси якихось олігархів чи фінансово-промислових груп. Зате там є в достатній кількості фахівці — з юриспруденції, з економіки, з інвестицій, з медицини, з освіти. Там знайшлось місце для волонтерів, для громадських діячів, для добровольців і для кадрових офіцерів. І я перший раз за майже 38 років готовий поставити свою репутацію на шальки терезів. З цією командою я впевнений у тому, що те, як я бачу, як має розвиватися країна, можна це реалізувати», — додав Притула.

Він також повідомив, що попросив поставити себе на 30 місце у виборчому списку, і звернувся до всіх, хто спонукав його стати нароним депутатом: «Це моя угода з вами — тими, хто мені писав, що в парламенті потрібно більше таких, як я. Друзі, для того, щоб я потрапив у парламент, партія має набрати трохи більше 10%. Не полінуйтеся, прийдіть на дільницю і проголосуйте. Якщо ви це зробите — то, повірте, за мене вам в парламенті соромно не буде».

Від початку війни у 2014 році Притула допомагає українським військовим, збирає матеріальну допомогу від небайдужих громадян і вкладає у це власний заробіток. Координує волонтерське забезпечення українських бійців усім: від їжі та одягу — до автомобілів, ліків, приладів нічного бачення та іншої військової оптики. В Тернополі утримує реабілітаційний центр для постраждалих від війни. Крім того, він організовує збір книжок для дітей, зокрема — для дітей з окупованого Криму.

До 2005 року жив у Тернополі, де працював радіоведучим. Після переїзду до Києва став вести також телевізійні шоу, а в 2016 році запустив власне гумористичне «Вар’яти-шоу». З 2017-го — є незмінним ведучим національних відборів на Євробачення. 2018 року нагороджений одразу трьома преміями «Телетріумф».

З осені 2018-го також веде конкурс «Нові лідери» на ICTV — це громадська ініціатива з пошуку нових лідерів, покликана стимулювати розвиток України як правової держави, підтримати активістів і формування інститутів громадянського суспільства.

Підписуйся на нашi

ще новини