Сергій Рахманін: Діджиталізація армії дозволить в 40 разів швидше приймати рішення

Сергій Рахманін: Діджиталізація армії дозволить в 40 разів швидше приймати рішення

“Перемога у війні можлива лише за умови активізації зовнішньополітичних дипломатичних зусиль і справжніх перетворень у секторі безпеки та оборони”, - сказав Сергій Рахманін, кандидат від партії “Голос” під час ток-шоу “Зворотній відлік” на телеканалі UA:Суспільне.

Ключовий пріоритет партії “Голос” у зовнішньополітичній діяльності - це повна інтеграція у європейське євроатлантичне співтовариство. “З тактичної точки зору нам необхідно перетворити наших міжнародних партнерів на повноцінних політичних союзників, які би убезпечили нас від зайвих загроз та сприяли підвищенню нашої суб'єктності на зовнішньополітичній арені”, - наголосив Рахманін.

Зміни, які партія “Голос” пропонує у сфері національної безпеки і оборони це: діджиталізація армії, перехід на електронний документообіг, прозора система ухвалення рішень та прозорість державних закупівель. Перші експерименти з використанням єдиної автоматичної системи управління вже довели, що вона в 12 разів оптимізує ухвалення рішень. “Єдина автоматизована система управління в 40 разів зменшує час, необхідний Збройним Силам та силовим структурам для ухвалення рішень і, відповідно, реагування на збройну агресію”, - сказав Сергій Рахманін.

В свою чергу, скасування паперового документообігу дозволить офіцерам займатися не паперовою роботою, а бойовими завданнями та особовим складом. Адаптація до системи НАТО налагодить соціальні ліфти. “На сьогоднішній день у Збройних силах України і в системі національної безпеки існує зрівнялівка. Стимулу для мотивованих вояків рости і залишатися у Збройних Силах практично немає. Це призводить до відтоку величезної кількості людей. У 18 році 10% офіцерів звільнилися за власним бажанням”, - наголосив Рахманін. На його думку, адаптація до стандартів НАТО зробить прозорою систему кадрових призначень та ухвалення рішень, а також унеможливить корупцію під час державних закупівель.

Підписуйся на нашi

ще новини