Сергій Рахманін: Зона проведення ООС для Путіна — це та територія, де він воює зі Сполученими Штатами

Сергій Рахманін: Зона проведення ООС для Путіна — це та територія, де він воює зі Сполученими Штатами

Україні слід пильно стежити за зустріччю президентів США і Росії, Джо Байдена і Володимира Путіна. І ще пильніше — за результатами їх перемовин. Таку думку висловив народний депутат від «Голосу», член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

«Наслідки цієї розмови важливі для України не тільки тим, про що домовляться Байден і Путін стосовно України, а й тим, як пройде ця зустріч, і наскільки їм вдасться знайти точки дотику. Путін сприймає війну на сході України не як війну проти України, він сприймає це як війну проти Сполучених Штатів. Зона проведення ООС для нього — це та територія, де він воює зі Сполученими Штатами», — заявив народний депутат.

Через це, на думку Сергія Рахманіна, Києву слід бути готовим навіть до ескалації подій на українському Сході.

«Безумовно за наслідками цієї розмови українська влада, президент, МЗС, РНБО мають робити певні висновки і, можливо, на випадок загострення бойових дій на Сході, ставити питання про додаткові політичні, військово-політичні, дипломатичні, військово-технічні», — сказав Рахманін.

Він переконаний, що Джо Байден і Володимир Путін мають обговорити чимало: питання контролю над озброєнням, посилення військової присутності Росії в Арктиці, ситуацію на Близькому Сході, палестино-ізраїльський конфлікт і, безумовно, українське питання. Кому більше потрібна ця зустріч, сказати важко: Путіну треба поліпшити своє становище в світі, Байдену — чітко розуміти, якими вибудовувати свої геополітичні плани з огляду на зухвалу поведінку Росії.

На думку нардепа, за відносинами лідерів цих ядерних держав-антагоністів Україна має пильно спостерігати.

«На превеликий жаль, ми не є тією державою, яка фактично впливає на позицію Росії, але безумовно Україна має бути найпильнішим спостерігачем і найпильнішим аналітиком, коли йдеться про розмову між президентом Сполучених Штатів і президентом Росії», — резюмував політик.

Підписуйся на нашi

ще новини