Ще одне спрощення для бізнесу: закон «Голосу» про ТОВ ухвалив парламент

Ще одне спрощення для бізнесу: закон «Голосу» про ТОВ ухвалив парламент

Коротко: Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт «Голосу» №3497, який полегшує роботу бізнесу та прибирає надмірні вимоги до статутів ТОВ із застарілого Господарського кодексу.

Докладно: Ухвалений у 2018 році закон про ТОВ спростив вимоги до статуту ТОВ. Однак Господарський кодекс досі містив старі обтяжливі вимоги до статуту ТОВ.

Це створювало конфлікт у законодавстві, від якого страждав бізнес — державні реєстратори часто відмовлялися керуватися Законом та орієнтувалися на вимоги Господарського кодексу.

Законопроєкт «Голосу» прибирає конфлікт між Господарським кодексом та законом про ТОВ і встановлює, що перелік вимог до статутів ТОВ визначаються саме прогресивним Законом, а не застарілим Господарським кодексом.

Пряма мова

Олег Макаров, народний депутат фракції «Голосу» та автор законопроєкту:

— Товариства з обмеженою відповідальністю — найпоширеніша організаційна форма ведення бізнесу в Україні. Новий закон «Голосу» полегшує життя українських підприємців, спрощує процедуру створення та переоформлення часток у ТОВ. Усунення колізії між законами прибере непотрібні бар’єри для бізнесу і зменшить кількість конфліктів з державними реєстраторами.

Підписуйся на нашi

ще новини